Diensten glazenwasserij

Waarom glasbewassing
Veel mensen ervaren glasbewassing als noodzaak uit oogpunt van schoonmaak. Het oogt fris voor gebruikers van kantoren en het geeft het gevoel dat de omgeving waarin men zich verkeerd schoon en opgeruimd is. Echter zijn er meer redenen om glasbewassing belangrijk te vinden.

Zo heeft glasbewassing ook een representatieve waarde. Denk aan showrooms, entrees van een centrale hal van een mooi gebouw of ieder andere plek waar men voor wonen of werken samen komt. Schoon oogt opgeruimd en netjes, en netjes is de definitie van een goed representatief voorkomen naar klanten en bezoekers.

Tot slot, en niet de allerminste reden, heeft glasbewassing een onderhoudswaarde. Glas bestaat uit kalk, zand en soda en waar het voor een ieder lijkt dat glas een strak massief product is, is glas eigenlijk een poreus materiaal. Glas is in werkelijkheid niet glad en dicht en heeft juist de eigenschap om mineralen en atmosferische vervuilingen op te nemen. Dit met kans op schade in het oppervlak op lange termijn.

Frequent onderhoud is daarom voor glas een zeer belangrijk iets. Zeker als het jaren mee moet en haar representatieve eigenschappen niet dient te verliezen.

Een grote misvatting die vaak wordt gemaakt bij glasbewassing is dat wordt gedacht dat glasbewassing schade of achteruitgaan van materialen voorkomt. Dit is echter niet waar. Glasbewassing is slechts een momentopname voor het verwijderen van vervuilingen die zorgen dat deze op dat moment geen invloed hebben op de materialen.

Wij adviseren daarom altijd een goed onderhoudsplan naast deze momentopname van schoonmaak. In een onderhoudsplan wordt beter gekeken naar het beschermen van producten door bijvoorbeeld conserveermiddelen die vervuilingen langer buitenhoudt en de levensduur van materialen verlengt.

Traditionele glasbewassing

Telescopische glasbewassing

specialistische schoonmaak op hoogte

Bereikbaarheid